About Author

Raikkonen e liber să plece în Formula 1

Written By Augustin on 2/09/2011 | 2/09/2011


Reprezentanţii Citroën, constructorul pentru care Kimi Raikkonen a concurat în primul său sezon complet de raliuri, anul trecut, spun că pilotul finlandez este liber să se reîntoarcă în Formula 1, dacă doreşte, informează motorsport.com.
În urma repetatelor zvonuri privind posibilitatea ca Raikkonen să-l înlocuiască pe Robert Kubica la Renault, după ce polonezul a suferit un teribil accident de raliuri care i-a pus în pericol viaţa şi  cariera, cei de la Citroën au precizat că nu vor sta în calea unei reveniri a finlandezului în F1.

"Dacă vrea să plece, nu aş putea spune nimic, pentru că el este un client Citroën. Are o maşină închiriată de la noi şi participa susţinut de proprii lui sponsori", a declarat Olivier Quesnel, directorul echipei de raliuri a constructorului francez. După ce anul trecut a concurat pentru a doua echipă de uzină  francezilor, Citroën Junior, Raikkonen s-a înscris pentru noul sezon din WRC alături de echipa ICE 1 Racing.
"Cu siguranţă există presiuni mari asupra lui Kimi din partea lui Bernie Ecclestone, a FIA şi a întregii lumi din Formula 1 pentru că este o emblemă a competiţiei. Dar pot să vă spun că el nu îşi doreşte o revenire. Va fi nevoie de o mare putere de convingere", a mai spus Quesnel.
Kimi Raikkonen a avut o carieră de nouă sezoane în Formula 1, care a culminat cu titlul mondial cucerit în 2007 alături de cei de la Ferrari. În acel an Raikkonen a fost cel mai bine plătit pilot din lume, cu un salariu estimat la 51 de milioane de dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu